تندرستی و توانمندسازی بدن با کاچی
- شناسه خبر: 814
- تاریخ و زمان ارسال: 18 April 2022 ساعت 10:41
- بازدید : 242
- نویسنده: mahmood noorae

به گزارش زیستار، با یک جستجوی ساده درمییابیم که امروز کاچی یک خوراک ساده نیست که ما ایرانیها روزگاری از مثل “کاچی به از هیچی” بهره میبردیم بلکه امروز این دسر مقوی ایرانی در سراسر جهان به عنوان یک خوراک قابل اعتنا پخته و استفاده میشود.
کاچی یکی از خوشمزهترین و مقویترین دسرهای ایران با بافتی لطیف و نرم و دستور پختی ساده است. این دسر و حلوای سنتی ایرانی معمولاً توسط مادربزرگهای برای زنان تازه زائو، افراد بیمار و ضعیف جسمی و کودکان تهیه میشد که به آنها در بازیابی توان بدنی کمک کنند.
این دسر خوش طعم در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف طبخ میشود و گاه نامهای مختلفی نیز دارد. در تبريز به آن «قويماغ» و در اروميه «دوشاب» ميگويند (چون براي شيرين كردن مقداري شيره انگور تازه ميافزايند). و در کرمان برای افزایش ارزش غذایی آن بادام، پسته، گردو و فندق اضافه میکنند. بعضی جاها آن را با شکر و در بعضی جاها با کمی نمک و زردچوبه میخورند. اما ترکیبات کاچی بدون توجه به نامهای مختلف و تغییرات جزئی در ترکیبات آن در مناطق مختلف ایران، مشابه است.
کاچی به راحتی آماده میشود و برای صبحانه یا به عنوان دسر در وعدههای غذایی دیگر عالی است و در ماه رمضان در بین مردم محبوبیت ویژهای دارد. در ایران کاچی را یا با برنج یا آرد گندم تهیه میکنند.
کاچی به غیر از استفاده در آئینهای مذهبی در برخی ایام دیگر هم استفاده میشود. مثلا مرسوم است که اولین وعده غذایی زنی که زایمان کرده کاچی باشد زیرا که با توجه به مقوی بودن این خوراکی از نظر تندرستی، آن را برای «زائو» مفید میدانستهاند. همچنین در روز اول ازدواج عروس و داماد برای صبحانه آنها کاچی میبرند.
در برخی مراسم پخت کاچی، زنان اعتقاد دارند در طی مراحل پخت این خوراکی هیچ مردی نباید قابلمه کاچی را ببیند. پس از آماده شدن و خوردن کاچی هم همین روال ادامه دارد و زنان دور هم پس از آنکه کاچی پخته شد بدون آنکه اجازه بدهند مردی کاچی را ببیند، آن را میخورند.
عبدالله مستوفی از صاحب منصبان دوره قاجار که کتاب 3 جلدی او یعنی «شرح زندگانی من» از نظر مردمشناسی بسیار اهمیت دارد در شرح یک عروسی دوره قاجار بیان میکند که اعتقاد داشتند پختن کاچی با قند سابیده شده بر سر عروس و داماد و صرف آن توسط این دو، عشق آنها را افزایش میدهد. (عبدالله مستوفی، شرح زندگانی من ، ج 1 ، ص 343).
خواص درمانی کاچی
تقویت عمومی بدن
درمان کمخونی (خونساز)
تقویت قوای جنسی
مفید برای بعد از زایمان و دوران نقاهت
بعد از پریودهای شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند
مفید برای شب زفاف
کمبود اسپرم
بیمیلی مردان و کمی شهوت
انرژیزا
مناسب برای افزایش وزن
برخی از فواید کاچی برای تندرستی:
کاچی از کالری بسیار غنی برخوردار است. در برخی از مناطق ایران نیز مردم به این دسر، دو عدد تخم مرغ میافزایند و انرژی و ارزش غذایی آن را بیش از پیش افزایش میدهند. این حلوای ایرانی در توانمند سازی عمومی بدن، درمان کم خونی (خون سازی) و در دوران پس از زایمان و پس از بهبودی بسیار مفید است.
اصل این مقاله را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.